Tuomas

Olen Tuomas Suihkonen, 24-vuotias valtiotieteiden opiskelija. Toimin aktiivisesti kaupunki- ja opiskelijapolitiikassa ja maailman muuttaminen paremmaksi on ollut intohimoni jo pitkään. Ilmastonmuutoksen ja eriarvoistumisen torjunta pitää olla päätöksenteossa läpileikkaava teema. Eriarvoisuus tulee jättää historiaan katkaisemalla köyhyyden periytyminen ja panostamalla kaikkien saatavilla olevaan koulutukseen jokaisella asteella.

Opiskelen poliittista historiaa, joten laajojen yhteiskunnallisten asiakokonaisuuksien kanssa painiminen on minulle arkipäivää. Penkkiurheilu ja kulttuuri ovat intohimojani.

Tuomas Suihkonen

Haluan olla rakentamassa hyvää yhteiskuntaa meille kaikille, en vain muutamalle harvalle.

Kuka?

Tuomas. 24-vuotias. Valtiotieteilijä. Lätkäfani. Tasa-arvon kannattaja. Sivistyksen puolustaja. Köyhyyden vihaaja. Unelmoija. Poliittisen historian opiskelija. Järjestöjyrä. Kunnallis- ja opiskelijapolitiikka-aktiivi. Kulttuurin suurkuluttaja. Kansalainen.

Mitä?

Politiikkaa. Yhdenvertaisuutta. Koulutuspanostuksia. Ilmastonmuutoksen torjuntaa. Eriarvoisuuden heittämistä romukoppaan.

Miksi?

Koska tulevaisuus on peruttu, jos meno ei muutu.

Missä?

Eduskunnassa Uudenmaan vaalipiiristä.

Milloin?

Nyt.

TS_Sanomatalo_Kansikuva.jpg

Arvoistani:

Tasa-arvo

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen arvo yksilönä sekä yhteiskunnan jäsenenä. Jokaisella ihmisellä pitää olla oikeus arvokkaaseen ja hyvään elämään. Taloudellinen epätasa-arvo on ihmisten vapauden ja itsensä kehittämisen este. Se on myös vahingollista itse taloudelle ja johtaa ihmisten monialaiseen epätasa-arvoistumiseen yhteiskunnassa.

Oikeudenmukaisuus

Jokaisen yksilön on voitava kehittää itseään täyteen potentiaaliinsa. Yhteiskuntaa on rakennettava niin, että sen kaikilla jäsenillä on tasavertaiset edellytykset osallistua itsensä kehittämiseen. Heikommassa asemassa olevia on tuettava. Hyvinvointivaltio luo edellytykset menestyvälle ja kaikkia hyödyttävälle taloudelle. Hyvä elämä edellyttää vahvaa julkista taloutta ja hyvinvointivaltiota.

Ympäristön monimuotoisuus

Globaali ilmaston lämpeneminen on meidän jokaisen ongelma. Muutokset siihen on tehtävä meidän elinaikanamme. Ilmastonmuutos, luonnonvarojen säälimätön hyödyntäminen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen tarvitsevat meidän jokaisen huomiota tulevien sukupolvien sekä itsemme vuoksi. Fossiilisten polttoaineiden käyttö on lopetettava asteittain.