Hiilivapaa Vantaa on mahdollinen!

Vantaan Energian nykyinen suuri kivihiilen käyttö lämmittää ilmastoa voimakkaasti. Martinlaakson voimalan kivihiilen käyttö tulee korvata ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla, kuten maltillisella bioenergian käytöllä, aurinkolämmöllä, maalämmöllä ja energiansäästöllä.

Vantaan Energian tuotanto nojaa vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin. Melkein puolet energiasta tuotetaan kivihiilellä. Martinlaakson voimalaitos tuottaa vuosittain 721 117 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Suomen hiilidioksidipäästöistä 26% tulee suurista kivihiililaitoksista. Hiiltä tuodaan Suomeen ulkomailta, mikä lisää päästöjä ja kustannuksia. Hiililaitosten korvaaminen uusilla kestävillä teknologioilla edistäisi ympäristön hyvinvointia, työllisyyttä ja vientiä.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2015, että Hanasaaren voimalaitos suljetaan vuoteen 2024 mennessä. Tilalle rakennetaan yksi tai kaksi biolämpölaitosta. Vantaan on otettava tästä mallia ja korvattava hiilivoimalansa myös biolämmöllä ja muilla uusiutuvan tai nyt hukkaan menevän lämmön lähteillä. Suomen nykyisen hallituksen tavoitteena hallitusohjelmassa on hiilineutraali Suomi. Myös EU:n päästövähennystavoitteet edellyttävät tätä.

Vantaalla jokainen voi olla mukana päättämässä oman energiansa tuottamisesta ja kehittämässä sitä kestäväksi ja menestyväksi vientituotteeksi. Yhdessä voimme muuttaa Vantaan energialähteet ympäristön vaativalle tasolle sekä edistää kotimaista työllisyyttä ja vientiä. Kivihiilen käyttö Vantaalla vaikuttaa kokonaisuudessaan ilmastoon, joten päätös sen lopettamisesta olisi viesti myös muille Suomen kunnille.

Panostetaan uusiutuviin energialähteisiin, energiansäästöön ja työllisyyteen.
Panostetaan yhteiseen tulevaisuuteemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s