Ollaan ylpeitä vantaalaisia

Vantaa esiintyy ihmisten puheissa usein “köyhempänä” kaupunkina verrattaessa Espooseen ja Helsinkiin. Vantaa on kuitenkin nopeasti kehittyvä suomalainen suurkaupunki, jolla ei ole mitään hävettävää.

Vantaalla on kaksi elinvoimaista keskustaa, Tikkurila ja Myyrmäki joka on vahvuutemme. Korson puolestaan tietää koko Suomi ja siitä on tehty myös elokuva. Nyt nopeasti kehittyvät alueet, Kivistö ja Aviapolis, ovat tulevaisuuden Vantaan vetäviä kaupunginosia. Tikkurilan uusi asema Dixi on vertaansa vailla. Vantaa on ainutlaatuinen liikenteen risteyskohta – on ollut jo keskiajalta asti. Vantaalla sijaitsee Suomen suurin ja vilkkain lentokenttä ja kehäradan ansiosta kulku Vantaan kahden keskuksen välillä on parantunut. Kehärata kuljettaa turisteja sekä koko maan asukkaita lentokentälle ja sen varrelle on tulossa paljon liiketiloja, jotka varmasti vauhdittavat Vantaan taloutta.

Vantaa on selvästi vetovoimainen kunta: viime vuonna Vantaan väkiluku kasvoi enemmän kuin Helsingin väkiluku. Vantaan asuntojen hinnat ovat kilpailukykyisiä verrattuna Helsingin asuntojen hintoihin. Heurekaa vastaavaa tiedekeskusta ei löydy koko Suomesta. Heurekan kävijät tuovat miljoonia euroja vuodessa sen lähialueille. Meillä on myös Jumbo, viihdekeskus Flamingo sekä Myyrmanni.

Vantaa on kuitenkin paljon muutakin. Vantaa on hyvin rikas kaupunki sen monikulttuurisuuden ansiosta. Kaupungissa puhutaan yli sataa eri kieltä. Vantaalta tulee myös maailmankuuluja urheilijoita, kuten Valtteri Filppula, Emilia Bottas ja Mika Häkkinen. Vantaan asuinalueiden luonnonläheisyys on asia, josta täytyy pitää kiinni tulevaisuudessakin. Vantaan luonnon helmiä ovat muun muassa Vantaanjoki ja sen ympäristö.

On totta, että Vantaalla on edessään myös haasteita, kuten julkisten palveluiden saatavuus ja koulujen sisäilmaongelmat. Meidän pitäisi kuitenkin nähdä Vantaan hyvät puolet ja olla ylpeästi vantaalaisia!

17799301_660329657500663_1213253849292169393_n.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s