Vantaan tulisi taata kaikille nuorille kesätyöpaikka

Tulevana kesänä aivan liian moni nuori jää ilman kesätyötä. Vantaa voisi olla edistyksellinen kunta tarjoamalla kesätyöpaikkoja nuorille. Kesätöitä tulisi tarjota laajasti eri-ikäisille sekä erilaisen opintotaustan omaaville nuorille.

Kesätöihin on erityisen vaikea päästä, jos nuorella ei ole aikaisempaa työkokemusta. Vantaa voisi tarjota ainakin ensimmäisen kesätyöpaikan nuorelle. Tätä kautta nuori saisi kokemusta työelämästä sekä näyttöä tulevia työpaikkoja varten. Kesätyöllä on nuorille myös kasvatuksellinen näkökulma. Työelämä opettaa vastuullisuutta, elämäntaitoja ja on nuorelle tärkeä tulonlähde.

Vantaan kaupunki tukee nuorten kesätyöllistämistä kesätyöseteleillä, joita on kuitenkin rajoitettu määrä. Niiden lisääminen auttaisi nuoria saamaan kesätöitä, mutta jos niihinkään Vantaan kaupungilla ei ole varaa tulisi tarjota mahdollisuuksia suorittaa opintoihin liittyviä harjoitteluja kesällä.

Kesätyöpaikan tarjoaminen nuorille edistää nuorten hyvinvointia, estää syrjäytymistä sekä antaa paremmat eväät tulevaisuuden työelämään. Tämä toisi säästöjä pidemmällä tähtäimellä. Monien nuorien jääminen ilman kesätöitä näkyy Kelan toimeentulotukihakemuksina kesäkuukausina. Eikö olisi parempi laittaa nämä rahat nuorten työllistämiseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s