Tikkurilan rähjääntyneestä silkkitehtaasta kulttuuritapahtumakeskus

Tänä kesänä järjestetty katufestari ”Tiksin Block Party” oli ennennäkemätön tapahtuma Vantaalla. Myyrmäessä on myös rakennettu uutta kaupunkikulttuuria pidempään esimerkiksi Vantaan omalla Taiteiden yöllä, ”Why So Myrtsillä?” Yhteistä näille tapahtumille on se, että ne ovat elävöittäneet Vantaan kulttuurielämää ja ne ovat järjestetty pääosin talkoo- ja vapaaehtoisvoimin.

Voisimme kuitenkin edetä Vantaan kulttuurin ja tapahtumien rakentamisessa vielä pidemmälle. Vantaan kaupungin tulisi lunastaa silkkitehdas ja kunnostaa se kulttuuritapahtumakeskukseksi. Silkkitehdas on yksityisomistuksessa, eikä omistaja ole edellenkään tehnyt sille mitään. Lisäksi silkkitehdas sijaitsee kiistattomasti yhdellä Vantaan parhaista alueista ja tämä tehdasmiljöö on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas. Tällä hetkellä hukkaamme silkkitehtaan potentiaalin, vaikka sitä voisi hyödyntää monipuolisesti kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Silkkitehtaassa toimiva harrastetoiminta ansaitsi myös ehdottomasti kunnolliset puitteet.

Kulttuuritapahtumilla on Vantaalle ja vantaalaisille mittaamattoman suuri vaikutus. Ne luovat vantaalaista identiteettiä ja antavat yhteisöllisyyden tunteen, mitä on muuten mahdotonta saavuttaa. Kaikenlaisille ihmiselle tehdyt kulttuuri- ja huvitapahtumat tuovat Vantaalle sekä asukkaita että vierailijoita. Näiden asioiden valossa ei olekaan ihme, että Vantaa kasvaa suurista kaupungeista nopeimmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s