Vantaalle tarvitaan turvallinen tila suonensisäisten huumeiden käytölle

Julkaistu Vantaan Sanomissa 28.6.2018

Tilassa voisi olla puhtaita neuloja ennaltaehkäisemässä infektioita ja apua huumeiden käytön lopettamiseen, kirjoittaja toteaa.

Käytettyjä huumeneuloja näkee Vantaalla usein julkisissa tiloissa ja kaduilla. Tikkurilan kirjaston vessat ovat yksi esimerkki tilasta, jossa huumeneuloja tulee aika-ajoin vastaan. Tämä aiheuttaa kirjaston käyttäjille ja henkilökunnalle terveysriskin.

Huumeiden käyttäjien syyllistäminen ei auta mitään, vaan pitää ottaa käyttöön kaikkien kannalta turvallisemmat ratkaisut.

Vantaalla pitää järjestää turvallinen tila suonensisäisten huumeiden käyttäjille. Näin parannetaan huumeaddiktien terveydentilaa sekä ehkäistään huumekuolemia ja huumeiden käyttöön liittyviä lieveilmiöitä.

Turvallisessa tilassa on tarjolla puhtaita neuloja ennaltaehkäisemässä infektioita, käytettyjen neulojen hävittämispiste sekä apua huumeiden käytön lopettamiseen. Kunnan varoja säästyisi, mikäli rahaa käytettäisiin järkevästi ennaltaehkäisevästi ihmisten terveyden kohentamiseen ja turvallisuuteen, eikä hyödyttömään valvomiseen.

Vantaan päättäjät voivat halutessaan rakentaa turvallista ja terveyttä edistävää kaupunkia. Helsinki aikoo selvittää tilan tarjoamista suonensisäisten huumeiden käyttäjille. Tässä asiassa Vantaan on syytä olla Helsingin mukana suunnannäyttäjänä muulle Suomelle kaupunkina, joka arvostaa inhimillisyyttä ja kuntalaisten turvallisuutta.

Tuomas Suihkonen, Vantaan Vasemmistonuorten pj.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s