Vantaalle tarvitaan nuorten politiikkatori

Mielipidekirjoitus on julkaistu Vantaan Sanomissa 6.10.2018

Vantaalla ongelmana on vaaleissa nukkuvien äänestäjien määrä. Äänestämättä jättäneitä ei käy syyttäminen, vaan äänestysprosentin alhaisuus kertoo siitä, että politiikka ja poliitikot eivät tällä hetkellä tavoita vantaalaisia.

Jotta saamme äänestysaktiivisuuden nousemaan, meidän tulee tehdä työtä, joka tuo politiikkaa lähemmäs ihmisiä. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen on tultava tutuksi ihmisille jo nuoresta asti.

Politiikkatori on loistava tapa kertoa yhteiskunnallisista toimijoista ja teemoista vantaalaisille nuorille. Tapahtumat sisältäisivät poliittisten järjestöjen esittelypisteitä, arvojanoja, muita työpajoja sekä paneelikeskusteluja. Politiikkatori olisi jokavuotinen tapahtuma, joka suunnattaisiin ala- ja yläkoulujen lisäksi toisen asteen oppilaitoksille.

Politiikkatorit antavat oppilaille välineitä itseään koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä keinoja vaikuttaa omaan tulevaisuuteen.

Politiikkatorien erityisen tarpeellisena tehtävänä on rikkoa politiikkaan liittyviä harhakuvia sekä aktivoida nuoria kiinnostumaan itseään koskettavista asioista ja tulevaisuudestaan. Myönteinen kokemus vaikuttamisesta innostaa myöhemmin myös äänestämiseen.

Helsingissä politiikkatoreja on järjestettyvuosien ajan onnistuneesti ja ne keräävät vuodesta toiseen positiivista palautetta. Nuorten ääni tulee ottaa vakavasti: heidän mielipiteiden tulee vaikuttaa yhteiskunnan suuntaan.

Kutsunkin kaikki Vantaan poliittiset nuorisojärjestöt yhteistyöhön ja rakentamaan politiikkatoreja myös vantaalaisille nuorille, koska juuri me olemme lähimpänä nuorten maailmaa ja asiantuntijoita nuorten poliittisessa osallistamisessa.

Tuomas Suihkonen,

Vantaan Vasemmistonuorten puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s