Hiekkaharjun Aito avioliitto banderolli on poistettava

Kukaan ei varmastikaan ole välttynyt Vantaan Hiekkaharjussa sijaitsevalta Aito avioliitto- banderollilta, joka on polkenut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuuden kehitystä ja pilannut vantaalaista katukuvaa useamman vuoden ajan. Tyytymättömyyttä on ilmaistu monin keinoin, mutta plakaatti on pystytetty yksityistalon seinustaa vasten aina uudestaan ja uudestaan. Banderollin koskemattomuuden valvomiseksi tonttia ympäröivä aita on vuorattu piikeillä, ja sen ympärillä on useita valvontakameroita. Tämä kertoo siitä, miten huolestuttavan, jopa vaarallisen, itsepintaisesti banderollin sanomaa ollaan valmiita puolustamaan.

Olen aikaisemmin, vuonna 2019, ottanut kantaa Vantaan Sanomissa banderollin poistamiseksi, mutta varsin kyseenalaiset lakipykälät tulevat tässä vastaan. Vantaan rakennusjärjestys ei mahdollista toimenpideluvan vaatimista banderollien pitkäaikaiseen kiinnitykseen, mutta esimerkiksi Helsingissä tilanne on toinen – siellä kahden viikon jälkeen tällainen toimenpidelupa vaaditaan. Vantaalla banderollia siis pidetään yksinkertaisesti kyseisellä tontilla olevana omaisuutena, vaikka sen tarkkaan harkittu sijainti ja provosoiva viesti ovat selkeästi tarkoitettu julkiseen katukuvaan.

Hiekkaharjun banderolli luo mielikuvan Vantaasta ahdasmielisenä kaupunkina, jossa ihmiset eivät saa olla ja rakastaa vapaasti ketä haluavat. Minä haluan olla luomassa Vantaata, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä. Pyrin tällä postauksella aktivoimaan ihmisiä julkiseen keskusteluun, ja painostamaan Vantaan kaupunkia tarkastelemaan toimiaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuteen. Tulevissa kuntavaaleissa kehotan myös kaikkia vantaalaisia antamaan äänensä niille ehdokkaille, jotka vaativat oikeudenmukaista ja turvattua elämää kaikille, ei vain harvoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s