Julkaistu Vantaan Sanomissa 5.6.2021

Graffitiseinä toisi monenlaisia hyötyjä, kun yhteisöllisyys lisääntyisi ja kaupunkikuva kohentuisi, kirjoittaja toteaa.

Graffiti on tärkeä taidemuoto, joka on vakiinnuttanut asemansa osana Vantaankin kaupunkikulttuuria. Tutkimusten mukaan ihminen tuntee olonsa turvallisemmaksi katutaiteen sävyttämillä julkisilla paikoilla. Yhdysvalloissa on havaittu, että mitä enemmän katutaidetta esiintyy tietyllä alueella, sitä vähemmän siellä on rikollisuutta.

Myyrmäki-liikkeen ansiosta Länsi-Vantaa tunnetaan nykyisin nimenomaan katutaiteestaan, jota tullaan jopa ihailemaan muualta.

Tikkurilan graffitiseinään kuka tahansa saisi maalata oman taideteoksensa. Vaihtuvat graffitit elävöittävät kaupunkikuvaa. Paikkakin on jo olemassa Tikkurilan Kirjastopuistossa: toistaiseksi väljästi rakennetulle alueelle olisi helppo pistää pystyyn oma seinä, jonka äärelle itse kukin, vauvasta vaariin, voisi itseään tulla toteuttamaan.

Graffitiseinän rakentaminen on kaupungille erittäin edullista, eikä sen kunnossapito vaadi suuria summia. Tälläkin hetkellä katutaidekohteet koristavat Vantaata muun muassa Myyrmäessä, Hakunilassa, Havukoskella ja Martinlaaksossa.

Graffitiseinän hyödyt ovat monenlaiset: yhteisöllisyys, taide ja kaupunkikuvan kohentaminen yhdistyvät samassa hankkeessa. Myös laiton maalaaminen vähentyy.

Etenkin nuorten suosimana taidemuotona graffiti tarjoaisi väylän kaupunkikuvan elävöittämiseen. Graffitiseinän yhteydessä on luontevaa toteuttaa yhteisöllisiä taideprojekteja etenkin nuorille, mikä edesauttaa osallistumista ja vähentää syrjäytymistä.

Tehdään Tikkurilasta värikäs kulttuurikohde!

Tuomas Suihkonen vaaliehdokas (vas.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s