Vantaan Hiekkaharjussa on jo vuosia ollut esillä Aito avioliitto- banderolli, joka loukkaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Vantaan kaupungin tulee selvittää, että miten Hiekkaharjussa sijaitseva Aito avioliitto- banderolli voidaan poistaa.

🌈
🌈
🌈

Tällä hetkellä Vantaan rakennusjärjestys ei mahdollista toimenpideluvan vaatimista banderollien pitkäaikaiseen kiinnitykseen, mutta esimerkiksi Helsingissä tilanne on toinen: siellä kahden viikon jälkeen tällainen toimenpidelupa vaaditaan. Vantaalla banderollia pidetään kyseisen tontin omaisuutena, vaikka sen tarkkaan harkittu sijainti ja provosoiva viesti ovat selkeästi tarkoitettu banderollin pitäjien toimesta julkiseen katukuvaan. Tapauksessa ei voida vedota sananvapauteen, koska Euroopan ihmisoikeustuomioistuimien tuomioissakin katsotaan, että ihmisarvoa loukkaava materiaali ei nauti sananvapauden suojaa.

Vantaan kaupungin tulee selvittää, miten rakentamis- tai kaavoitusmääräyksiä voi muuttaa niin, ettei ihmisoikeuksia loukkaavia kannanottoja näy katukuvassa tämänhetkisellä tavalla luoden turvattomuutta.

Vantaan tulee pyrkiä aidosti tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen ja vaalimiseen sekä oikeudenmukaiseen ja turvattuun elämään kaikille. Ihmisoikeuksia loukkaavilla sanomalla ei tule olla näkyvyyttä Vantaan katukuvassa, vaan Vantaan tulee olla kunta, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä. Täten toivon tämän kuntalaisaloitteen päätyvän Vantaan kaupungin osalta laajempaan tarkasteluun ja käsittelyyn.

Allekirjoita kuntalaisaloite:https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/21103

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s