Psst. tiesitkö, että tammikuussa päätetään mummisi ja ukkisi hoivasta?

Tällä hetkellä vanhusten kotihoidossa sekä hoivakodeissa on monia erittäin kriittisiä ongelmia, kuten hoitajien ainainen kiire, vaihtuvuus ja henkilöstön alimitoitus. Tilannetta ei auta alan pienipalkkaisuus ja henkilöstön kokema arvostuksen puute.

Ongelmat näkyvät jopa vanhusten kuntouttamisen, peseytymisen ja ulkoilun vähäisyydessä tai olemattomuudessa sekä ruokailujen viivästymisenä. Ihmiselämän perusasioista, saati ihmisarvoisesta elämästä ei saa tinkiä kenenkään kohdalla eikä se ole oikea kohde taloudellisille säästöille.

Vanhusten sosiaalinen elämä on yhä useammin läheisten varassa. Muulloin kavereina ovat TV ja radio. Ihmisten vanhetessa heille pitäisi tarjota arvokas ihmiselämä yksilöllisellä hoidolla, jossa on huomioitu liikkuminen, kuntoutus, ulkoilu ja harrastetoiminta.

Muista, että sinä voit vaikuttaa asiaan. Äänestä tammikuun aluevaaleissa!

Kuvaaja: Anni Burman (2021)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s