Hammasta kolottaa tai et pääse kuntouttamaan nilkkasi revähdystä?

Nykyisin kunnallisissa hammashoitoon pääsyssä saattaa kestää kuukausia. Pitkä odottelu ei auta siinä vaiheessa, kun hammasta kolottaa pahemman kerran. Ammattilaisen pakeille tulee päästä nopeammin – maksutta.

Hoidon viivästyminen useimmiten pahentaa tilannetta ja esimerkiksi pitkittynyt kipu tai toimintakykyä alentava vaiva saattaa aiheuttaa elämään muitakin haasteita. Jokainen ymmärtää, miten hankala tilanne on sellainen, jossa arkea eletään puolikuntoisena, hammasta purren.

Meidän tulee yhdessä varmistaa myös, että ihmiset pääsevät ajoissa ja sujuvasti paitsi hammashoidon piiriin myös tarvitsemiinsa perusterveyshuollon palveluihin, kuten fysioterapeutille.

Hyvinvointivaltion ytimessä on se, että turvataan jokaiselle laadukkaat terveyspalvelut kukkaron paksuudesta riippumatta. Laatu sisältää myös sen, että hoitoon pääsee ajoissa.

Meistä jokainen voi vaikuttaa tähän asiaan äänestämällä aluevaaleissa. Äänestä laadukkaiden riittävän resursoinnin ja julkisten palveluiden puolesta, leikkauksia vastaan. Vasemmisto ajaa jokaisen tuloluokan asiaa terveyspalveluiden osalta ja kannattaa jokaisen maksutonta oikeutta laadukkaaseen terveydenhuoltoon.

Kuvaaja: Anni Burman (2021)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s