Kiitos järjestötoimijat ja vapaaehtoiset!Kolmas sektori, eli järjestöt, seurakunnat ja säätiöt, on korvaamaton osa meidän sosiaali- ja terveyspalveluiden kenttää. Olipa kyse vammaispalveluista, tukiperheistä, päihdetyöstä tai sosiaalityöstä, kolmas sektori kannattelee vantaalaisia ja keravalaisia siellä, mihin julkinen sektori ei yllä.

Sote-uudistuksessa, jonka johdosta aluevaalit järjestetään, järjestöt kiinnitetään osaksi palveluita. Täten järjestöt pystyvät yhä paremmin auttamaan ihmisiä.

Sote-puolen järjestöistä Vantaan Poikien Talo on loistava esimerkki, jossa olen itsekin vieraillut. Poikien Talo-hankkeen tarkoitus on ottaa koppi vantaalaisista pojista, jotka jäävät herkästi nykyisten palveluiden ulkopuolelle. Poikien Talon toiminta on erittäin tärkeää syrjäytymisvaarassa olevien lasten tilanteeseen. Toinen hyvä esimerkki sote-puolen järjestöistä on A-kilta, joka tarjoaa tukea päihdeongelmiin ja kouluttaa kokemusasiantuntijoita.

Järjestöjen toiminta on arvokasta ja ansaitsee lisärahoitusta. Järjestöihin tulee panostaa ja hyvinvointialueille pitää avata lisää avoimia kohtaamispaikkoja.

Kiitän kaikkia alan järjestötoimijoita ja vapaaehtoistyöntekijöitä arvokkaasta panoksestanne. Omalta osaltani haluan edistää aluevaltuustojen ja järjestöjen yhteistyötä sekä miettiä tapoja, joilla voimme tukea järjestökentän toimintaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s