Aluevaalit ovat myös sote- ja pelastusammattilaisten vaalit

Aluevaaleissa ei saa unohtaa, kuinka montaa sote- ja pelastusammattilaista ne koskevat. Ilman koulutettua henkilöstöä ei ole olemassa meille elintärkeitä palveluitakaan.

Sote-palveluihin kuuluu erilaisia tukitöitä, joiden ytimessä ovat monenlainen avustava henkilöstö. Heidän merkityksensä hoidon mahdollistajina on korvaamatonta. Hyvinvointialueilla tulee varmistaa, että avustavan henkilöstön työoloja ja palkkausta parannetaan. Valitettavasti juuri avustavaan henkilöstöön kohdistuu usein akuuteimmat ulkoistusuhat. Tämän takia on tärkeää muistuttaa heidän merkityksestään osana laadukkaita palveluita.

Koulutetun ammattihenkilöstön ja heidän tukenaan työskentelevien lisäksi pitäisi huomioida paremmin erittäin tärkeää työtä tekevät omaishoitajat. Heille hyvinvointialueet voisivat järjestää esimerkiksi vertaistukea sekä mahdollistaa riittävän vapaa-ajan.

Vasemmiston äänestäminen aluevaaleissa tarkoittaa sitä, että myös henkilöstön ääni kuuluu päätöksenteossa ja ulkoistukset estetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s