Tehdään Vantaasta ja Keravasta mielenterveyspalveluiden edelläkävijä

Kun mieli järkkyy, on hoitoa saatava nopeasti. Mielen sairaudesta kärsiessä avun pyytäminen voi olla hankalaa, koska voimavarat ovat vähissä. Lisäksi mielenterveyspalveluiden niukat resurssit aiheuttavat sen, että hoitoon pääsy voi vaatia asiakkaalta itsepintaista hoidon vaatimista. Näin asian ei pitäisi olla.

Tällä hetkellä jokainen euro, joka laitetaan mielenterveyspalveluihin, lasketaan tarkkaan. Tämä on johtanut siihen, että palvelut ovat keskittyneet hoitamaan lähinnä tilanteita, jotka ovat ehtineet jo kehittyä pahaksi.

Yksi aluevaltuuston tärkeimmistä tehtävistä on laittaa mielenterveyspalvelut kuntoon. Koulu on lasten ja nuorten kohdalla luonnollinen paikka matalan kynnyksen keskusteluavulle. Ongelmat kotona, ratkaisemattomat oppimisen vaikeudet, terveyshuolet, hankaluudet kaverisuhteissa ja päihteet voivat pahimmillaan johtaa syrjäytymiseen jo varhaisella iällä. Helposti ja nopeasti saatava koulupsykologin ja -kuraattorin apu katkaisee syrjäytymiskehitystä.

Aikuisten kohdalla julkisia mielenterveyspalveluita pitää vahvistaa ilman ajanvarausta toimivilla mielenterveyshoitajan vastaanotoilla. Mielenterveysongelmien hoitaminen saattaa tarvita hoitoa pitkään ja myös terapiakäyntejä. Terapiakäynnit voivat olla jopa sata euroa per käynti. Se on paljon jopa keskituloiselle, puhumattakaan työttömistä ja opiskelijoista. On etsittävä tapoja, joilla voitaisiin tarjota tarpeen mukaista hoitoa huolimatta lompakon paksuudesta.

Ennaltaehkäisevät mielenterveyspalvelut auttavat pysymään mukana yhteiskunnassa ja estävät inhimillistä kärsimystä. Varmin tae sille, että Vantaan ja Keravan mielenterveyspalvelut toimisivat jatkossa ennaltaehkäisevästi, on äänestää näissä vaaleissa Vasemmistoliittoa. Käytä äänioikeuttasi!

Aluevaalit 12.-18.1. & 23.1.2022.

Tekijä: Anni Burman

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s